Общинската болница в Белоградчик е пред затваряне заради дългове. Лечебното заведение

...
Общинската болница в Белоградчик е пред затваряне заради дългове. Лечебното заведение
Коментари Харесай

Болницата в Белоградчик може да затвори заради неплатени дългове за лекарства

Общинската болница в Белоградчик е пред затваряне поради задължения. Лечебното заведение би трябвало да изплати над 300 хиляди лв. на компанията, която обезпечава лекарства за болничната аптека. Най-близките лечебни заведения са във Видин и Монтана.

„ Имаме три отделения – вътрешно, детско и неврологично. Болницата е общинска компания. Общината би трябвало да реши този въпрос ”, съобщи в ефира на NOVA д-р Жори Николов.

В понеделник следва сесия на Общинския съвет и би трябвало да се вземе решение дали общината може да помогне със средства.

По-късно от болничното заведение осведомиха, че работещите в МБАЛ „ Проф. Георги Златарски ” в Белоградчик излизат на митинг в 7:30 часа на 18 септември. Той ще бъде пред болничното заведение.

„ Категорични сме, че изказванията на кмета на Община Белоградчик Борис Николов в медиите за липса на законово съображение за превеждане на пари към лечебното заведение не дават отговор на истината. Има най-малко два метода това да се случи и те са регламентирани в законодателството ”, се споделя в известие от лечебното заведение.

Според тях след днешните медийни изявления на кмета, че " пари няма, а даже и да имаше, няма по какъв начин да се преведат за покриване на задълженията ", кредиторът се отхвърли да договаря с кмета на Община Белоградчик, което на практика значи, че ще се пристъпи към списък и изземване на апаратурата, леглата и друго имущество, в случай че до вторник не се откри незабавно решение за излизане от обстановката.

" Не е правилно и изказванието, че Общината няма пари, тъй като на общинските чиновници са раздадени бонуси на обща стойност 240 000 лева За служители може, за лекари не може ", разяснява по-рано през днешния ден кардиологът Георги Николов, който напомни, че от месеци не са получавали заплати.
Прочетете още

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР